Lokaal, handgemaakt porselein

Over Thomas de Roo

De Vrije Academie bracht mij in contact met het ambacht. Het derdejaar, het derde locaal was keramiek. Daar bleef ik plakken aan de klei!

In een verborgen hoekje op maandagmorgen, bijgestaan door Olaf Stevens als docent, beoefende ik daar het toen nauwelijks gedoogde draaien. Er klikte iets, het draaien ging goed, en ik stapte al snel over op porselein. Deze prachtige klei kon ik destijds alleen op het spui krijgen. Toen ik daar voor de derde maal kwam, vroeg de pottenbakker of ik de zaak wilde overnemen. Daar wilde ik een nachtje over slapen! En ja..nooit heb ik spijt gehad van deze sprong in het diepe. Nu na 30 jaar ben ik nog steeds blij met dit werk en de manier waarop ik daarmee in deze wereld kan staan: het creëren, het contact met klanten, cursisten, kunstenaars en de vrijheid van het hebben van een eigen zaak.

Thomas de Roo

Scroll naar boven