Lokaal, handgemaakt porselein

Groepsuitjes en workshops

Basalt workshop pottenbakken
Basalt workshop pottenbakken

We beginnen de workshop met het kneden van de klei, om daarna te gaan draaien op de schijf. Ik doe het voor en leg de techniek uit. Vervolgens gaat u het zelf doen! Ik help u daarbij.

Na het draaien laat ik u kennis maken met het decoreren op porselein. U krijgt van mij proefmateriaal waarop u zelf de verschillende decoratietechnieken kan beproeven. Vervolgens kunt u een produkt uit de werkplaats uitzoeken, waarop u uw eigen decoratie kunt aanbrengen.

Bij een groep van meer dan zeven personen splits ik de groep. Een groep gaat aan de slag met het draaien. De andere groep gaat decoreren. Halverwege de tijd wisselen de groepen om.

Het gedecoreerde en gedraaide materiaal bak ik voor u af, en kunt u later ophalen.

Het is ook mogelijk om alleen een workshop decoreren te doen.

Het aantal deelnemers is minimaal vier en maximaal veertien.

Wilt u alleen, met twee of drie deelnemers naar een workshop? Wij hebben één of twee geplande workshops per maand voor individuele inschrijvingen.

Bij vier of meer deelnemers kunt u op donderdag en zaterdag een workshop boeken tussen tussen 10 en 17 uur. U mag de tijd zelf kiezen. Een workshop duurt ongeveer 3 uur. Tot en met 30 september 2023 zijn wij volgeboekt en kunnen wij geen boekingen meer aannemen.

Wilt u alleen, met twee of drie deelnemers naar een workshop?  Dit jaar hebben wij alleen nog plaatsen beschikbaar in december:

  • zaterdag 16 december van 11 tot 14 uur

De data voor maart tot en met juni 2024 maken wij in november 2023 bekend op deze website.

De cursus kost € 60 per deelnemer inclusief 2 werkstukken.
Na de workshop kunt u per pin of contant betalen in de winkel.

U kunt zich opgeven via het aanmeldformulier:

Scroll naar boven