Lokaal, handgemaakt porselein

Cursussen pottenbakken

Basalt cursus pottenbakken
Basalt cursus pottenbakken

Dit jaar organiseert Basalt ter overbrugging van die lange zomerperiode twee compacte cursussen in juli en augustus!

De cursus begint met het kneden van de klei in de werkplaats. Daarna volgt het draaien op de pottenbakker’s draaischijf, dit vraagt volledige concentratie! U begint met het centreren van de klei op de draaischijf, vervolgens opent u de klei en draait u hem uit. Wij laten u eerst zien hoe dit werkt, dan gaat u zelf aan de slag.

U krijgt de nodige instructies wat betreft techniek, die na een aantal weken op hun plaats zullen vallen. Als het werk afgedraaid is – dwz. dit doet u als het half droog of leerhard is -, moet uw werkstuk nog drogen.

Daarna kunt u dit decoreren in de schilderruimte. Er zijn veel decoratietechnieken waarmee dat kan. Mettertijd komen die langs óf……u kunt uw werkstuk biscuitbakken – dwz. eerste stook- en daarna glazuren met een van de glazuren aanwezig in de werkplaats.

Frequently asked question: yes, english speakers are welcome!

De zomercursus bestaat uit 6  lessen van ongeveer 3 uur per les. De lessen zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 13.00 uur.
De tussenliggende dagen zijn nodig om uw werkstukken te laten drogen.

De eerste cursus is in juli en duurt twee weken: maandag 8, woensdag 10, vrijdag 12, maandag 15, woensdag 17 en vrijdag 19 juli.
De tweede cursus van twee weken is in augustus: maandag 12, woensdag 14, vrijdag 16, maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 augustus.
U schrijft in voor één van de twee cursussen. Het is niet mogelijk één week juli en één week augustus te boeken.
Zowel beginners als gevorderden zijn welkom, u krijgt individuele begeleiding.

De cursus kost € 275 voor 6 lessen. 
Het cursusgeld is inclusief materiaal en exclusief stookkosten. U betaalt stookkosten op basis van centimeterprijs. Voorbeeld: een werkstuk van 10 cm breed en 6 cm hoog is 60 x  € 0,05 = € 3,00.

Het aantal deelnemers is maximaal acht. Wij houden de groepsgrootte beperkt om iedereen individueel te kunnen begeleiden.

U krijgt van ons bericht of er plaats is op de gewenste cursus. U krijgt van ons een betaallink of een mail met onze bankgegevens als u dat niet heeft. Uw inschrijving is definitief als wij uw betaling hebben ontvangen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met mij op 0657882600.

Na de zomer start Basalt met de reguliere cursusssen pottenbakken van 10 lessen, 1 per week van 2,5 uur.
Wij starten op dinsdag 24 september as.

U kunt zich voor deze najaarscursussen nog niet inschrijven, u kunt zich wel op de wachtlijst plaatsen.

U kunt zich via de onderstaande knop op de wachtlijst plaatsen:

U krijgt van ons bericht zodra er plaats is op de gewenste cursus.

Scroll naar boven