Lokaal, handgemaakt porselein

Cursussen pottenbakken

Basalt cursus pottenbakken
Basalt cursus pottenbakken

De cursus begint met het kneden van de klei in de werkplaats. Daarna volgt het draaien op de pottenbakker’s draaischijf, dit vraagt volledige concentratie! U begint met het centreren van de klei op de draaischijf, vervolgens opent u de klei en draait u hem uit. Ik laat u eerst zien hoe dit werkt, dan gaat u zelf aan de slag.

U krijgt de nodige instructies wat betreft techniek, die na een aantal weken op hun plaats zullen vallen. Als het werk afgedraaid is – dwz. dit doet u als het half droog of leerhard is -, moet uw werkstuk nog drogen.

Daarna kunt u dit decoreren in de schilderruimte. Er zijn veel decoratietechnieken waarmee dat kan. Mettertijd komen die langs óf……u kunt uw werkstuk biscuitbakken – dwz. eerste stook- en daarna glazuren met een van de glazuren aanwezig in de werkplaats.

Frequently asked question: yes, english speakers are welcome!

Een cursus bestaat uit tien lessen. Een les is een dagdeel van ongeveer 2,5 uur.

U kunt kiezen uit de volgende dagdelen:

  • Dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur,
  • Woensdagochtend van 10.00 – 12.30 uur,
  • Woensdagavond van 19.30- 22.00 uur,
  • Donderdagavond van 19.30- 22.00 uur,
  • Vrijdagochtend van 10.00 – 12.30 uur,
  • Vrijdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur.

U schrijft u in voor een vast dagdeel. De eerste cursus van het seizoen september – december 2023 is gestart op 19 september jl. Er zijn  voor deze periode alleen plaatsen beschikbaar op vrijdagochtend en vrijdagmiddag. Het is mogelijk tussentijds in te stromen.
U kunt zich voor de  cursussen op de wachtlijst plaatsen voor het volgende seizoen maart – juni 2024 of tussentijdse beschikbaar komende plaatsen. 

De cursus kost € 350 voor een 10 lessen. Basalt werkt met een strippenkaart (1 les=1 strip).
Per keer dat u deelneemt, boek ik 1 strip af. Mocht u een keer verhinderd zijn, meldt u dat in de groepsapp uiterlijk 1 dag van tevoren. Dan wordt er geen strip afgeboekt. 
De strippenkaart is geldig in één cursusperiode. De najaarscursus duurt 13 weken, de strippenkaart bestaat uit 10 strippen. U kunt dan 3 lessen missen binnen de cursusperiode. Daarna is de strippenkaart niet meer geldig.
Tijdens de herfstvakantie van 14 tot en met 22 oktober is er geen les.

Het cursusgeld is inclusief materiaal en exclusief stookkosten. U betaalt stookkosten op basis van centimeterprijs. Voorbeeld: een werkstuk van 10 cm breed en 6 cm hoog is 60 x  € 0,05 = € 3,00.

Het aantal deelnemers is maximaal acht. Ik houd de groepsgrootte beperkt om iedereen individueel te kunnen begeleiden.

U krijgt van ons bericht of er plaats is op de gewenste cursus. U krijgt van ons een betaallink of een mail met onze bankgegevens als u dat niet heeft. Uw inschrijving is definitief als wij uw betaling hebben ontvangen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met mij op 0657882600.

Als het door u gewenste dagdeel vol is, kunt u zich inschrijven op de wachtlijst:

U krijgt van ons bericht zodra er plaats is op de gewenste cursus.

Scroll naar boven